עבודה בשיתוף עם מתכננת סביבתית – עליזה רפופורט- יעד.

קיבוץ תובל שבגליל העליון, הסמוך למג'ד אל-כרום, ממוקם באחד הרכסים הצופים ונצפים מנקודות רבות בגליל. הרחבת הישוב, על הרכס בסמוך לבתי הקיבוץ הציבה דרישות יחודיות לתכנון הסביבה במקום. המטרה הברורה עליה הסכימו הכל הייתה לשמור ולשמר ככול הניתן את אופי החורש הים תיכוני במקום.

צוות התכנון שהורכב לצורך הפרויקט כלל מספר משרדי אדריכלים ומהנדסים יועצים. לרוכשים הוצע מגוון של ששה טיפוסי בתים טיפוסיים. משרדנו שהיה אחראי לתכנון הסביבתי, אישור את העמדת הבתים ותנוחתם ולמעשה הווה צומת תכנונית אליה התנקזו התוכניות השונות.

הרצון התכנוני, והצרכים התקציביים חייבו בחינת חלופות ועמידתן בדרישות החוק, התקנות והתקנים עד למציאת הפתרון האופטימלי שענה הן על הצורך לביצוע הפרויקט בלו"ז קצר ובעלויות סבירות, והן על רצון תושבי תובל והמתכננים לשמור על הנוף ויחוד המקום. ליווי צמוד בעת הביצוע בשטח, ומתן פתרונות מעשיים לבעיות שהתעוררו סייעו להצלחת פרויקט זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *